Tisztelt látogató, kedves régi, és leendő új pácienseink!

Családom már több mint 40 éve foglalkozik fogászattal. Felmenőim lelkesen, precízen, érzéssel űzik a fogtechnikus szakmát mind a mai napig. Jómagam ebben a miliőben nőttem fel, elvégeztem és dolgoztam is a fogtechnikában, majd az egyetem után jött a mélyvíz. Alapos rutinra tettem szert mind a fogmegtartó kezelések, mind a fogpótlások terén. Ismerem az emberek félelmeit, amelyeket a fogászati beavatkozásokkal kapcsolatos hiedelmek táplálnak. Ezen tapasztalatok birtokában rendelőnkben azzal a céllal és azon dolgozunk, hogy minden egyes páciensünk maximális elégedettséggel távozzon, legyen szó bármilyen beavatkozásról. Kezeléseink fájdalommentesek, rendelőnkben inkább a humor és jó hangulat jellemző, mint az általános negatív élmény.

 

Várjuk Önt is szeretettel. Legyen a páciensünk!

 

 

 

Fogtömés

 

FOGTÖMÉS

 

 

Lyukas, szuvas fogak kezelésére általában a fogtömés a megfelelő módszer. A szuvas részt mindenképpen el kell távolítani, ezután tömhető be a lyuk, amelyre többféle anyag is használható. A szuvasodó fogakat rendszeres fogorvosi szűrővizsgálaton időben észre lehet venni. Minél hamarabb kezeli az orvos a beteg fogat, annál kevésbé romlik a fogsor. A fogtömés fúrással kezdődik, a fogorvos feltárja a szuvas területet és eltávolítja a felpuhult (szuvasodott), beteg fogszövetet. Az így keletkezett lyukat tölti ki a fogtömő anyaggal, így elzárja az utat, ahonnan a baktériumok újra bejuthatnának, támadhatnának.

 

BARÁZDAZÁRÁS

 

 

Az őrlőfog felszínén barázdák találhatóak, melyekben a baktériumok képesek megtelepedni, és így fogszuvasodást okozni. Ezeket a mélyedéseket fel lehet tölteni egy speciális tömőanyaggal. Az őrlőfog rágófelszínén található barázdák mindenkinél mások, van, akinél sekélyek, míg másoknál olyan mélyek, hogy a baktériumok könnyedén megtelepszenek bennük. Ha a fogmosás során ezeket nem lehet eltávolítani, márpedig meglehetősen nehéz elérni őket, fogszuvasodást okoznak.

 

INLAY, ONLAY, OVERLAY - betétek

 

 

Előfordulhat, hogy a szuvas területek és meggyengült fogrészletek eltávolítása után, olyan nagy anyaghiányt tapasztalunk, hogy a fogat normál töméssel esztétikusan, pontosan már nem tudjuk megmenteni, Ilyenkor az úgynevezett betétek (inlay-ek vagy onlay-ek) használata javasolt. Ezek olyan tömések, amelyeket a fogorvosi üregalakítás és lenyomatvétel után, a fogtechnikus készít el valamilyen anyagból, majd beragasztásra kerülnek.

 

 

Vissza

Honlap készítés