Tisztelt látogató, kedves régi, és leendő új pácienseink!

Családom már több mint 40 éve foglalkozik fogászattal. Felmenőim lelkesen, precízen, érzéssel űzik a fogtechnikus szakmát mind a mai napig. Jómagam ebben a miliőben nőttem fel, elvégeztem és dolgoztam is a fogtechnikában, majd az egyetem után jött a mélyvíz. Alapos rutinra tettem szert mind a fogmegtartó kezelések, mind a fogpótlások terén. Ismerem az emberek félelmeit, amelyeket a fogászati beavatkozásokkal kapcsolatos hiedelmek táplálnak. Ezen tapasztalatok birtokában rendelőnkben azzal a céllal és azon dolgozunk, hogy minden egyes páciensünk maximális elégedettséggel távozzon, legyen szó bármilyen beavatkozásról. Kezeléseink fájdalommentesek, rendelőnkben inkább a humor és jó hangulat jellemző, mint az általános negatív élmény.

 

Várjuk Önt is szeretettel. Legyen a páciensünk!

 

 

 

Lézeres kezelés

AFTA KEZELÉSE

 

  


Az afta a szájnyálkahártya gyulladásos, fájdalommal járó megbetegedése, stresszes életmódot folytatók kőrében fordulhat elő, vashiány, vagy az immunrendszer legyengült állapota is okozhatja, de kialakulásának pontos feltételeit ma sem ismerjük.

A szürkésfehér vagy sárgás színű hámsérülés vagy fekély gombostűfejnyi nagyságtól centiméteres kiterjedésig is előfordulhat, igen fájdlamas lehet, megnehezítheti a táplálkozást, a nyelést, és a fogmosást is.

 

Az általában 1-2 hét alatt lezajló kellemetlen folyamat lágylézeres kezeléssel azonnal fájdalommentessé tehető, a hámsérülés pár nap alatt regenerálódik.

A néhánypár perces soft-lézeres kezelés abszolút fájdalommentes, a beteg területet speciális hullámhosszú lézerimpulzusokkal "lámpázzuk", ennek hatására megszűnik a fájdalom, újra kényelmessé válik a táplálkozás, elvégezhető a fogmosás. A lézer segít továbbá a kivehető fogsorok által okozott fájdalmas nyálkahártya-feltörések kezelésében is.

 

 

AJAKHERPESZ KEZELÉSE

 

 

Az ajakherpesz okozója a HSV, azaz a Herpes simplex vírus. A szervezetbe jutva jellegzetes tüneteket okoz, általában az ajkakon, szájzugban, illetve az orr környékén jelentkező fájdalmas, viszkető hólyagos elváltozás formájában, melyet rossz általános, illetve lázas állapot kísér.

 

A vírus évtizedekig képes megbújni az idegdúcokban, és mikor immunredszerünk - stressz, fizikai kimerültség, menstruáció, terhesség, gyomorrontás, láz vagy akár antibiotikumszedés hatására - legyengült  állapotba kerül, a vírus újra aktiválódik. Ilyenkor rendszerint gyengébb lefolyású a kiújult fertőzés, az ajkakon a hólyagosodás megjelenik, de az általános rossz állapot és magas láz nem jelentkezik.

 

Fázisai a következők: zsibbadási fázis (égő, viszkető érzés), a vezikuláris vagy hólyagosodási fázis (itt már jelentkezik a fájdalom), a szivárgásos fázis és végül a var fázis. A hólyagosodási fázistól kerülni kell a megérintését, mert átvihetjük a fertőzést más területekre, de másokat is megfertőzhetünk!

 

A legjobb pillanat a lézeres kezelésre a hólyagképződéses fázis előtt beavatkozni. Itt meg lehet akadályozni a további fázisok kialakulását.

 

A folyamat 8-10 nap alatt megy végbe, ha a var fázisban nem kaparjuk le, rendszerint nyom nélkül gyógyul.

 

A néhánypár perces lágylézeres kezelés hasonló módon történik, mint az afta esetében. A fájdalom, viszketés azonnal csökken,  ha időben beavatkozunk, a vezikulák (hólyagok) nem alakulnak ki, de ha mégis, a hegesedési idő a felére csökkenthető.

 

A soft-lézer terápia hatásai:

  • fájdalomcsillapítás
  • vérzéscsillapítás
  • gyulladáscsökkentés
  • fertőtlenítés
  • sebgyógyulás felgyorsítása
  • biostimuláció (sejtregeneráció serkentése)

 

 

Vissza

Honlap készítés